'>

Saturday, January 14, 2017

Cita-cita seorang mak sedagha.

I never know how it feels to have an anak sedara, while at this age most of my friends already have at least one. Terpanggil untuk menulis entri ni tiba-tiba sebab baru tadi reply story Instagram kawan ('Amirah 'Afifah) yang kakak dia - Kak Aina selamat melahirkan anak kedua Alhamdulillah. Well yes I'm one of those typical girls who get so excited most of the time when it comes to cute babies or kids, we just can't help it. Fitrah mungkin. (Tapi pada certain situasi terpaksa behave takut orang ingat acah ibu mithali lol mentaliti apakah itu) Maka, sangatlah suka dengar kawan-kawan cerita & tunjuk gambar anak sedara masing-masing, sangatlah laju mengfavourite gambar anak orang yang comel-comel di Instegreng dan gigih juga RT kalau jumpa video budak comel kat Twitter. Yusuf Iskandar, Ajda, Arjuna Bakti, Fiska Medina, Dedobot, Aurora Heyricca, Aaisyah Dhia Rana & Opi are my all-time favourite (click on their names to head up to their Instagram). Dan ada juga anak sedara/adik/anak kawan-kawan Instegreng yang saya admire siap hafal nama tapi kadang-kadang buat diam sebab takut orang ingat saya bercita-cita menjadi Che Ta kelak eh.
Alhamdulillah I have 3 adorable lil siblings at home but they're already growing up so fast :( Paling bongsu pun dah Darjah 1, I feel so old now. InshaAllah soon my sis'll get married, pray that Allah will ease everything and have a cute baby soon :')
Sementara ituuuuu, I am a Cuya to these two anak sepupu yang Allah saja faham betapa susahnya saya menahan kecomelan mereka dan perangai mereka lol. Tapi itulah, jarang boleh jumpa.
Nur Imanillah Zahraa, 4 tahun dengan rambut cendawan goreng. Tapi tahlah gambar baby je ada. Anak Kak Teh yang mulut cokcek dan sentiasa eksaited ajak Cuya main hahaha 💓 #Cumijanganjeles #CumitetapnomborsatudihatiJaroro


Muaz al-Farisi putih selepuk ikut Abe Im & Kak Ida 😭 Boleh kira dengan jari kot berapa kali je Cuya pernah dukung dia seumur hidup huhu


Sebab tu la nak anak sedara. Memang bersyukur dah ada adik tapi feeling dia tak sama sebab dah besar. Menyesal pulak tulis entri takde motif ni tapi takpe la alang-alang dah habis lima nam perenggan kan post je la kbai



Everyone has their own struggle of becoming better. Think twice before we judge! :)

No comments: